RPCNH
RPCNH

Awareness ondermijning

Duurt 3 uur fysiek / 1 uur online Fysieke training wordt gewaardeerd met een 8 Min. 10 deelnemers

De training Awareness Ondermijning - Online training

Vanwege de corona-maatregelen wordt deze training nu ook online gegeven. Na opgave van uw deelname ontvangt u de bevestigingsmail. In deze mail vindt u ook de link naar de online meeting. Onze online trainingen vinden plaats via Zoom. Zorg dus dat u voor deelname Zoom heeft geïnstalleerd. De online training duurt ongeveer één uur.

De training Herkennen signalen ondermijnende criminaliteit is voor ondernemers en bewoners die hierover nog geen of weinig kennis bezitten. Tijdens de training komen de onderwerpen wat is ondermijning, basisbegrippen, motieven, categorieën, processen, signalen en bijzondere kenmerken aan bod. Er wordt gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden. Tijdens de training raken de deelnemers bekend met de kenmerken en indicatoren van ondermijning. Dit helpt ze om tijdens de dagelijkse werkzaamheden ondermijningspraktijken te herkennen.

Achtergrond online training ondermijning

Bedrijven en overheidsorganisaties krijgen steeds vaker te maken met het ondermijning. Ondermijning is een vorm van een crimineel gedrag die uitblinkt in variatie, organisatie en ontwrichting van de samenleving. Een effectieve aanpak van ondermijning vraagt om een georganiseerde private en publieke samenwerking die alle middelen en instrumenten inzet die ze tot hun beschikking hebben. De training is bedoeld om signalen van ondermijning te kunnen herkennen.

De training Awareness Ondermijning - Fysieke training

Het bedrijfsleven, met name het MKB, ervaart onvoldoende wat de consequenties zijn van ondermijning en hoe zij hierop kunnen anticiperen. Ondermijning is een containerbegrip en het wordt als abstract ervaren. Men herkent het niet altijd. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. De eigen (economische) belangen worden geraakt.

Samen met gemeenten en de provincie Noord-Holland ontwikkelde het RPC een seminar voor en door ondernemers. Ondernemers, politie en het Openbaar Ministerie gaan het gesprek aan. De inhoudelijke kennis wordt ondersteund door VNO – MKB. Aan de hand van voorlichting voeren ondernemers het woord en dragen zij de boodschap over aan collega-ondernemers en hun achterban. We willen gelijke kansen voor bonafide ondernemers en bedrijven. Op het seminar ontrafelen we het containerbegrip ondermijning en laten we het bedrijfsleven zien hoe zij verdachte situaties kunnen herkennen en waar ze het kunnen melden.

Werkwijze fysieke trainingen

  • De gemeente of de politie is aanvrager.
  • De ondernemer, gemeente of de politie is de organisator van het Event.
  • De organisator verspreid de uitnodiging onder de deelnemers in het gebied.
  • De deelnemers geven zich op via de link in de uitnodiging.
  • Het RPC levert een projectleider om met de partijen en media af te stemmen.

Doelgroep

Divers

Deelnemers

0 tot 200

 

Werkwijze online trainingen

  • Meerdere data beschikbaar
  • Open inschrijving
  • Training vanaf huis / andere locaties bij te wonen
  • Training wordt gegeven via Zoom

Doelgroep

Ondernemers, medewerkers, bewoners

Deelnemers

Horeca | Bedrijven | Winkels | Agrariërs | Bewoners / 15 tot 25

Agenda

18 januari 19:00

Awareness ondermijning

Online

Vol

Aanmelden voor Awareness ondermijning

Datum: 18 januari 2022 van 19:00 tot 20:15

Locatie: Online Ondermijning - Zoommeeting

Plaats: Training Ondermijning

Meer info: Awareness ondermijning

Persoonlijke gegevens

Statistieken

18 keer georganiseerd 10 verschillende locaties fysieke training wordt gewaardeerd met een 8
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer