RPCNH
RPCNH

Cybercrime

Duurt 2 uur Waardering van 8 Min. 35 deelnemers

Houd Cybercriminaliteit buiten de deur

Je leest er dagelijks over; organisaties die gehackt worden doordat ze hun digitale veiligheid niet op orde hebben óf (klant)gegevens die op straat liggen door een simpele fout van een medewerker. Om dit te voorkomen is bewustzijn en kennis van security-risico’s essentieel. Het RPCNH biedt gratis masterclasses aan voor het MKB. Doelstelling is het beïnvloeden van de mindset van ondernemers. Deze masterclass is anders, interactief en pragmatisch. Laat u verrassen voor het u verrast.

Tijdens de masterclass praten ethical hackers je bij over de ins & outs van cybercrime én cybersecurity. Zij staan met hun expertise dagelijks Nederlandse toporganisaties bij op deze gebieden en confronteren u met de consequenties van uw internetgedrag. Er wordt getoond hoe eenvoudig een hacker gegevens van uw website kan stelen. Er is uitgebreid tijd om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. 

Meld je aan voor een van de masterclasses in jouw gemeente via de “Activiteitenkalender” op de website. 

Werkwijze

  • De gemeente of de politie is aanvrager.
  • Het RPC neemt contact op en bespreekt de mogelijkheden.
  • Het RPC organiseert de uitvoering.

Doelgroep

Ondernemers : Horeca | Bedrijven | Winkels

Deelnemers

Max. 150 deelnemers

Locatie & Data

Verschillende locaties & data in Noord-Holland (zie activiteiten

Tijden

  • Inloop vanaf 18:00 uur 
  • Start programma 18:30 uur
  • Eind masterclass 20:00 uur
  • Eind borrel 20:45 uur

Agenda

20 september 19:00

Online Cybercrime - Zoommeeting

Online

Meld aan

Aanmelden voor Cybercrime

Datum: 20 september 2021 van 19:00 tot 22:00

Locatie: Online Cybercrime - Zoommeeting

Plaats: Training Cybercrime

Meer info: Cybercrime

Persoonlijke gegevens

13 oktober 19:00

Online Cybercrime - Zoommeeting

Online

Meld aan

Aanmelden voor Cybercrime

Datum: 13 oktober 2021 van 19:00 tot 22:00

Locatie: Online Cybercrime - Zoommeeting

Plaats: Training Cybercrime

Meer info: Cybercrime

Persoonlijke gegevens

Statistieken

18 keer georganiseerd 10 verschillende locaties met een gemiddelde waardering van 8
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer