RPCNH
RPCNH

Talkshow: De ondernemer draait door

Duurt 1 uur Waardering van 8 Min. 0 deelnemers

Uw presentatoren

 • Kees van der Spek
 • Kevin van den Berg
 • Manon Blaauw

Het thema 9 nov. van 17.00 tot 18.00 uur 
Veilig thuiswerken is het credo, of valt dat in praktijk wat tegen? 

In deze talkshow kijken we naar hoe zakelijk en privé steeds meer in elkaar schuiven, naar het nu én naar de toekomst. Presentator Kevin van den Berg behandelt op eigen wijze en samen met aansprekende gasten de relatieve veiligheid van thuiswerken. We kijken in Noord-Holland naar wat er leeft bij de ondernemer in deze tijd.

Gasten o.a:

 • Maria Genova
  Auteur ‘Komt een vrouw bij de hacker’
 • Ben Tap
  Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid NHN
 • Wilbert Pijnenburg
  Infosequere. informatiebeveiliging

De corona-crisis heeft de wereld op zijn kop gezet en cybercriminelen profiteren grootschalig. We werken steeds meer thuis en dat zie je. Het aantal cyberaanvallen per maand was in april en mei van dit jaar net zo hoog als in het hele jaar 2018. Dat maakt de ondernemer op het werk én thuis kwetsbaar. En dat terwijl een kwart van die werknemers een standaard phishing mail niet blijkt te herkennen.   

We bespreken met de ondernemer aan tafel het gedrag van eigenaren, directeuren en werknemers én er wordt gezocht naar passende oplossingen. De uitzending is live en gelardeerd met korte vlogs en entertainment. 

Praat mee en stel uw vragen live. Meld u zich nu aan op deze pagina... doen!

Agenda

Statistieken

18 keer georganiseerd 10 verschillende locaties met een gemiddelde waardering van 8
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer