Je kan dit een soort digitale brandoefening kunnen noemen. Bij een phishing test wordt een phishingaanval gesimuleerd. Uw medewerkers ontvangen een email die alle kenmerken van een phishing e-mail heeft. In tegenstelling tot een echte phishing e-mail worden gebruikersnamen of wachtwoorden niet geregistreerd en worden geen programma’s zoals virussen of trojans geïnstalleerd. Na afloop van de test krijgen uw medewerkers feedback en tips hoe ze in de toekomst phishing e-mails beter kunnen herkennen. Het doel van een phishing test is dat uw medewerkers de gevaren van phishing beter leren herkennen en zich veiliger gaan gedragen.
Wij bieden deze test om 2 redenen gratis aan:
Na sluiting van de registratieperiode geven wij uw contactgegevens door aan InfoSequre. InfoSequre voert voor ons de phishing test uit. In december 2020 ontvangt u een e-mail van Infosequre met daarin uitgebreidere informatie over de opzet van de MKB Phishingtest en het verzoek uw registratie definitief te maken.
InfoSequre is een professionele partij op het gebied van cybersecurity. Zij voeren de phishing test uit.
Na afloop van de testperiode ontvangt u een korte rapportage. Hierin staat het percentage medewerkers dat de email heeft geopend en het percentage dat op phishing elementen uit de e-mail heeft geklikt. Er staat geen informatie in die naar individuele medewerkers terug te brengen is.
Doen er voldoende bedrijven uit uw sector mee? Dan staat er in de rapportage een sectorvergelijking. Deze vergelijking is anoniem. Dit betekent dat de gegevens niet terug te brengen zijn naar individuele bedrijven.
Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.
Lees meerCriminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.
Lees meerGeschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!
Lees meer