RPCNH
RPCNH

Laatste nieuws

Ondermijnende criminaliteit raakt alles en...

15 okt 2019

Het is woensdagmiddag 9 oktober, midden in de Week van de Veiligheid. Op het programma staat de Ledenlunch van de OV IJmond in het Apollo Hotel in IJmuiden.

Awareness Ondermijning

Uitnodiging Spanbroek: Ondermijnende...

07 okt 2019

Uitnodiging voor ondernemers

15 oktober 2019 – aanvang 18.00 uur

De Vriendschap, Wadway 22, 1715 GZ Spanbroek

Awareness Ondermijning

...je gaat het pas zien als je het doorhebt... Na...

01 okt 2019

Deze uitspraak van Johan Cruijff is zeker van toepassing op ondermijning. Het is vaak onzichtbaar en de aanpak ervan vergt een lange adem en veel ogen en oren.

Awareness Ondermijning
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer