RPCNH
RPCNH

Laatste nieuws

Kick-off project Veilig Buitengebied

04 sep 2020

Afgelopen woensdag 2 september heeft op de buitendienstlocatie van de gemeente Koggenland in Avenhorn de kick-off plaatsgevonden voor het project Veilig Buitengebied.

Awareness Ondermijning

Ondermijning, het vernielt je privéleven

13 aug 2020

"De landbouwsector staat onder druk vanwege allerlei maatregelen die moeten worden genomen. Er komt steeds meer leegstand. De andere werkelijkheid is er helaas ook: ondermijnende...

Awareness Ondermijning

Campagne NH DRUGS ALERT van start!

16 jul 2020

Berichten over hennepkwekerijen zie je al langere tijd voorbijkomen, nieuws over drugslabs is nog relatief onbekend.

Awareness Ondermijning
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer