RPCNH
RPCNH

Laatste nieuws

Gratis online training RPC tegen cybercrime in...

10 mrt 2022

Haarlem, 10 maart 2022 – Door de coronacrisis schrapte het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing (RPC) alle fysieke trainingen en koos voor online. Die noodgedwongen omslag...

Algemeen

Afhandeling ‘reprimande meerderjarige winkeldief’...

03 mrt 2022

Pilot
De politie is in 2021, samen met partners in de strafrechtketen en winkeliers, gestart met een nieuwe werkwijze aangaande de afhandeling van aangehouden meerderjarige...

Algemeen

Uniek 20 GRATIS veiligheidstrainingen online

03 feb 2022

Voorkom een overval, geweld & agressie, cybercriminaliteit? Daarom de opzet van GRATIS online veiligheidstrainingen voor heel werkend Nederland. Geef je nu op.

Algemeen
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer