RPCNH
RPCNH

Cybercrime risico’s in de agrarische sector - De ondernemer draait door cybertalkshow

  Cybercrime

Op donderdag 29 april 2021 is het zover: van 20:00 tot 21:00 uur vindt de volgende editie plaats van de cybertalkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ vanuit de Boeren-Box in Groningen. In deze talkshow gaat het om: cybercrime risico’s in de agrarische sector.

Digitalisering neemt in de agrarische sector in rap tempo toe. Smart farming, 'the Internet of Things' en mogelijkheden om boerenbedrijven voor grote delen digitaal aan te sturen bieden ongekende mogelijkheden. Naast de nieuwe mogelijkheden, brengen deze vernieuwingen ook risico's met zich mee. Hier kun je bijvoorbeeld denken aan apparatuur die steeds duurder wordt, maar alles wat je via het internet kunt aansturen, moet ook worden beveiligd. Ook een boerenbedrijf kan immers gehackt worden. Dat dit risico bestaat, is bij veel agrariërs nog niet een punt wat hoog op de agenda staat, terwijl de online dreiging wel toeneemt.

In gesprek met de tafelgasten

Met onze gasten gaan we onder leiding van presentator Kevin van den Berg verder in op dit onderwerp. Met burgemeester Roger de Groot (De Wolden), tevens voorzitter van het Platform Veilig Ondernemen NoordNederland, gaan we onder andere in op preventie en samenwerking in de strijd tegen cybercriminaliteit.

De burgemeester van Leeuwarden, Sybrand Buma zal de City Deal toelichten. Dit heeft als doel om agrariërs in Friesland beter te wapenen en informeren tegen de gevaren van cyberaanvallen. 

Ook praten we met agrarische ondernemers, CRV, LTO, VNO-NCW MKB en de MKB Cybercampus over de risico’s die je als ondernemer loopt en de maatregelen die je zelf kunt treffen. Hoe pak je dat het beste aan? Met welke kosten moet je rekening houden? En wat levert het op? 

Gratis aanmelden

Je kunt gratis deelnemen aan deze cybertalkshow op 29 april. Op de website van DeOndernemerDraaitDoor vind je alle benodigde informatie en kan je je direct gratis aanmelden om live mee te praten.

Bekijk de uitnodigingsflyer hier.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer