RPCNH
RPCNH

Oekraïne: Beeld in Nederland stabiel, gevolgen voor Nederlandse digitale weerbaarheid niet uit te sluiten

  Cybernieuws NCSC

De ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne volgen elkaar snel op, ook op het gebied van digitale dreigingen. De afgelopen weken heeft het NCSC geconstateerd dat er digitale aanvallen plaatsvinden, met name gericht op Oekraïne en Rusland. We hebben op dit moment geen aanwijzingen dat de verschillende digitale aanvallen serieuze gevolgen hebben voor de Nederlandse infrastructuur. Het NCSC monitort de situatie nauwgezet en staat in nauw contact met (inter)nationale partners en doelgroepen om informatie over mogelijke incidenten, dreigingen en maatregelen snel te duiden en te delen.

Bron: NCSC

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer