RPCNH
RPCNH

Online event: Certificeren van je informatiebeveiliging, heeft het zin? En wat levert het op?

  Cybercrime

Op donderdag 8 april vindt het online event Certificeren van je informatiebeveiliging, heeft het zin? En wat levert het op? Het webinar is van 16:00 tot 17:00. Meld je gratis aan!

Het RPC Noord-Holland is onderdeel van het PVO netwerk in Nederland. Vanuit de samenwerking organiseert PVO Limburg in samenwerking met TÜV Nederland en het Cybersecurity Centrum Maakindustrie een webinar over het certificeren van je informatiebeveiliging, of het zin heeft en wat het je kan opleveren. Tijdens deze webinar krijg je in een uur tijd een introductie over de wereld van het certificeren van informatiebeveilging en je krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Waar hebben we het eigenlijk over?
  • Wanneer is certificeren van informatiebeveiliging zinvol?
  • Wat kost het aan geld en tijd?
  • Hoe pak je het aan als je aan de slag wilt?

Het programma

De start van het webinar zal bestaan uit een inleiding voor de ondernemer. In deze inleiding worden de hoofdlijnen van informatiebeveiliging toegelicht. Deze inleiding zal worden verzorgd door Nico Nijhuis. Nico is lead-auditor bij de TÜV Nederland. Vervolgens gaan de gasten die aanwezig zijn bij het webinar onder leiding van Liesbeth Holterman (Cybersecurity Centrum voor Maakindustrie) in een talkshow-opzet met elkaar in gesprek over dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Als deelnemer aan dit webinar kun je via de chat mee discussiëren.

Aan tafel zitten Marcel Wewers, ondernemer (Extern-IT, IT-dienstverlener); Geoffrey Langen, begeleider van certificeringstrajecten (Ateron), Jeroen Duijsens, projectleider Expertisecentrum Cyberweerbaarheid en Nico Nijhuis (TÜV Nederland).

Het onderwerp wordt hiermee vanuit diverse kanten belicht, namelijk de certificaathouder, de auditor, de opdrachtgever en de consultant. Op deze manier willen ze jou als ondernemer een zo compleet mogelijk beeld geven. Hiermee kun je beoordelen wanneer een certificering jouw onderneming verder helpt.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer