RPCNH
RPCNH

Themabijeenkomst Georganiseerde criminaliteit en ondermijning in Hoorn

  Awareness Ondermijning

Woensdag 28 november organiseren we in samenwerking met de gemeente Hoorn en de Politie een themabijeenkomst over ondermijning en de gevolgen van georganiseerde criminaliteit voor ondernemers. Denk je wel eens bij jezelf ‘Dat kan niet kloppen..’ als het gaat om bedrijven waar je bijvoorbeeld nooit een klant ziet, maar waar wel hoge huren betaald moeten worden?

Woensdag 28 november organiseren we in samenwerking met de gemeente Hoorn en de Politie een themabijeenkomst over ondermijning en de gevolgen van georganiseerde criminaliteit voor ondernemers. Denk je wel eens bij jezelf ‘Dat kan niet kloppen..’ als het gaat om bedrijven waar je bijvoorbeeld nooit een klant ziet, maar waar wel hoge huren betaald moeten worden? Dan kan het wel eens zo zijn dat je gelijk hebt en dat er dus sprake is van ondermijning. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer de huurder / onderneming zich schuldig maakt aan crimineel geld witwassen. Het gebeurd steeds vaker dat de onderwereld en de bovenwereld met elkaar mengen, waarbij we spreken van ‘georganiseerde ondermijnende criminaliteit’. 

De gevolgen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit zijn niet altijd zichtbaar, maar de gevolgen voor ondernemers zijn dat vaak wel. De criminele netwerken infiltreren in de bovenwereld door bedreiging, intimidatie, chantage en omkoping. Ook jij als ondernemer kunt hier last van ervaren, direct of indirect. Bij ondermijnende criminaliteit wordt de eerlijke ondernemer in het MKB benadeelt en worden gelijke kansen in het bedrijfsleven ernstig verstoord.

28 november bijeenkomst voor ondernemers over ondermijning

We nodigen ondernemers uit de gemeente Hoorn van harte uit om woensdag 28 november aanwezig te zijn bij onze themabijeenkomst. Deelname is gratis en dit biedt ondernemers de kans om ervaringen met elkaar uit te wisselen. We bespreken de laatste trends en ontwikkelingen en besteden aandacht aan de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Tijdens deze bijeenkomst wordt er informatie verstrekt door de politie en de gemeente, welke worden ondersteund door Parkmanagement Hoorn, de HOC en OSH.

Aanmelden voor de bijeenkomst

Wilt u graag aanwezig zijn bij deze bijeenkomst? Dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected]. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie

De Witte Valk
Dorpsstraat 175
1689 GB Zwaag

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom de locatie.

Programma

18:15 uur Ontvangst met koffie, thee en een broodje
19:00 uur Welkomstwoord door burgemeester Jan Nieuwenburg
19:10 uur Trends en ontwikkelingen op het terrein van ondermijning en georganiseerde criminaliteit door Els Prins van VNO-NCW
19:50 uur Ondernemer aan het woord over zijn / haar aanpak van ondermijning
20:00 uur Discussie aan de hand van stellingen / vragen uit de zaal
20:30 uur Afronding plenaire deel en start netwerken

Uitnodiging

De uitnodiging voor de themabijeenkomst georganiseerde ondermijnende criminaliteit kunt u hier downloaden

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer