RPCNH
RPCNH

Uitnodiging ondernemersbijeenkomst ondermijnende criminaliteit Medemblik 3 juli 2019

  Awareness Ondermijning

Kent u ze ook? De winkel op de hoek waar nooit klanten komen? Het bedrijf dat vaker dicht dan open is? Vraagt u zich ook wel eens af hoe ze dan toch die forse huur kunnen opbrengen?

Mogelijk is er sprake van ondermijning, omdat de ondernemer zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld. Het komt vaker voor dan u denkt.

Ondermijning

De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld. We spreken dan van ‘ondermijnende criminaliteit’. Ook u als ondernemer kan daar direct of indirect last van krijgen. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan u financiële schade toebrengen. Ondermijning gaat bovendien vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging kan leiden tot imagoschade voor de buurt. Dat vinden wij in Medemblik onacceptabel.

Bijeenkomst

Wilt u weten wat u hiertegen kunt doen? Kom dan naar deze bijeenkomst over ondermijning speciaal voor ondernemers. De bijeenkomst wordt u aangeboden door Ondernemersfederatie Medemblik (OFM), RPC Noord-Holland, politie en gemeente Medemblik. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u informatie over trends en ontwikkelingen binnen ondermijning en kunt u met deskundigen en collega-ondernemers van gedachten wisselen.

Programma

18.00 uur Ontvangst met koffie/thee en broodje.
19.00 uur Welkomstwoord door burgemeester Frank Streng, gemeente Medemblik.
19.10 uur Trends en ontwikkelingen op het terrein van ondermijning en georganiseerde criminaliteit (door Els Prins, VNO-NCW).
19.45 uur Ondernemer aan het woord over zijn aanpak van ondermijning.
20.00 uur Discussie aan de hand van stellingen/vragen uit de zaal (begeleid door dagvoorzitter Marceline Schopman).
20.30 uur Afronding plenaire deel door dagvoorzitter, ruimte voor netwerken.

Locatie

Stichting Sociaal Cultureel Centrum ‘De Schoof’
Kerkelaantje 1
1693 EH Wervershoof
Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het pand.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van de Ondernemersfederatie Medemblik of via het e-mailadres: [email protected]. Wij horen graag met hoeveel personen u aanwezig bent.

Met vriendelijke groet,
mede namens de Ondernemersfederatie Medemblik,

Frank Streng
Burgemeester gemeente Medemblik

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer