RPCNH
RPCNH

Uitnodiging Spanbroek: Ondermijnende criminaliteit, ook in uw bedrijf?

  Awareness Ondermijning

Uitnodiging voor ondernemers

15 oktober 2019 – aanvang 18.00 uur

De Vriendschap, Wadway 22, 1715 GZ Spanbroek

Kent u ze ook? Het bedrijf op de hoek waar nooit klanten komen? Het bedrijf dat vaker dicht dan open is? Vraagt u zich ook wel eens af hoe ze dan toch die forse huur kunnen opbrengen? Mogelijk is er sprake van ondermijning, omdat de ondernemer zich schuldig maakt aan bijvoorbeeld het witwassen van crimineel geld. Het komt vaker voor dan u denkt, ook in de gemeente Opmeer.

Ondermijning

De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld. We spreken dan van ‘ondermijnende criminaliteit’. Ook u als ondernemer kan daar direct of indirect last van krijgen. Ondermijnende criminaliteit benadeelt eerlijke ondernemers en kan u financiële schade toebrengen. Ondermijning gaat bovendien vaak gepaard met geweld, intimidatie en bedreiging en kan leiden tot imagoschade voor het winkelgebied of bedrijventerrein. Dat vinden wij in Opmeer onacceptabel.

Bijeenkomst

Wilt u weten wat u hiertegen kunt doen? Kom dan naar de bijeenkomst over ondermijnende criminaliteit speciaal voor ondernemers.

Programma:

18.00 uur Ontvangst met koffie/thee en broodje
18.45 uur Welkomstwoord door burgemeester Nijpels, gemeente Opmeer
18.55 uur Trends en ontwikkelingen op het terrein van ondermijning en georganiseerde criminaliteit door Mw. E. Prins, VNO-NCW
19.35 uur Ondernemers aan het woord over hun ervaringen
19.50 uur Politie aan het woord
20.00 uur Discussie aan de hand van stellingen/vragen
20.35 uur Regio Control aan het woord
20.45 uur Afsluiting en ruimte voor netwerken

Aanmelden

Aanmelden kan via [email protected]. Wij horen graag met hoeveel personen u aanwezig bent.

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer