RPCNH
RPCNH

Webinar Georganiseerde criminaliteit op de rem

  Algemeen

Misbruik van autoverhuur door criminelen voorkomen. 7 december 2020 15:00 - 16:00

Omschrijving

Criminelen maken gebruik van autoverhuurbedrijven. Ze huren auto’s om anoniem rond te kunnen rijden, illegale goederen zoals wapens en drugs mee te vervoeren en om snel weg te komen na een ramkraak of liquidatie. Hoe voorkom je aan de voorkant dat bonafide autoverhuurders misbruikt worden voor criminele activiteiten? En welke barrières kunnen publieke en private partijen samen opwerpen om autoverhuurbedrijven die de onderwereld bewust faciliteren tegen te gaan?

Om antwoord te krijgen op deze vragen organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op maandag 7 december het webinar ‘Georganiseerde criminaliteit op de rem’. Onder leiding van CCV-directeur Patrick van den Brink schijnen verschillende publieke en private partijen hun licht op deze zaak.

In een uur tijd vertellen ze je aan de hand van veel voorbeelden over:

  • het fenomeen, de misstanden en de ontwikkelingen 
  • de werkwijze van de politie
  • de weerbaarheid van bonafide autoverhuurders
  • het bedrijfsproces van malafide autoverhuurbedrijven
  • op te werpen barrières om malafide autoverhuurder tegen te gaan
  • een gezamenlijke publiek-private aanpak

Voor wie?

Het webinar is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met het onderwerp of hier geïnteresseerd in zijn. Ook professionals van publieke en private partijen die willen weten wat er op dit vlak speelt en mogelijk een rol hebben in de aanpak zijn van harte welkom het webinar te volgen. 

Aanmelden

Terug
camera

Cybercrime

Onderzoekers noemen een jaarlijkse stijging van cybercriminaliteit van 30% realistisch. Cybercrime brengt schade toe aan grote en kleine (MKB) bedrijven en is niet of nauwelijks op te lossen met opsporing, de preventie van deze vorm van criminaliteit ligt over het algemeen bij de gebruikers van het internet. Het RPC organiseert allerlei activiteiten zoals het congres “De Hacker vertelt” en workshops die zijn gericht op specifieke trends.

Lees meer
camera

Awareness Ondermijning

Criminele netwerken infiltreren de bovenwereld door intimidatie, bedreiging, omkoping en chantage. Dit mag dan soms subtiel zijn, de gevolgen voor ondernemers in het midden- en klein bedrijf en horeca zijn groot. Het bedrijfsleven dient zich er bewust van te zijn dat ondermijning (in)direct leidt tot financiële schade. Op de seminars Awareness Ondermijning ontrafelen we het containerbegrip en ontdek je hoe je een verdachte situatie kunt herkennen en melden.

Lees meer
camera

Excellent Cameratoezicht

Geschat wordt dat er in totaal één miljoen bewakingscamera’s in Nederland zijn. Vaak blijken de beelden teleurstellend en kunnen ze wel gebruikt worden voor registratie, maar niet als bewijslast. Het RPC ontwikkelde samen met haar partners de richtlijnen Excellent Cameratoezicht. Als u heeft geïnvesteerd in een camerasysteem, dan wilt u toch weten of deze voldoet aan de minimale eisen van opsporing? Vraag nu de gratis scan aan!

Lees meer